Wij krijgen regelmatig vragen over rijlessen, examens en onze rijschool. De meest gestelde vragen hebben wij hier verwerkt met de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag en antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe snel kan ik beginnen met rijlessen?

Door onze efficiënte planning is er geen lange wachttijd bij Rijschool CorenRon. Na de proefles kun je direct beginnen met je autorijlessen.

Kan ik in het weekend en ’s avonds lessen?

Ja. Wij beginnen ‘s morgens om 8:00uur en werken tot ‘s avonds. Indien je dat wenst geven wij ook rijles in het weekend op zaterdag.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik ook bij rijschool CorenRon terecht?

Ja, CorenRon biedt rijopleidingen voor zowel beginners als gevorderden. Dankzij de proefrijles start je altijd in op je eigen niveau.

Kan ik in mijn eigen tempo bij jullie rijles nemen?

Ja, bij rijschool CorenRon sta jij als leerling centraal. Jij bepaalt zelf hoe vaak je wilt lessen en in welk tempo je je rijbewijs wilt halen.

Hoe lang duurt een rijopleiding bij jullie?

De duur van jouw rijopleiding is afhankelijk van het benodigde aantal rijlessen die je nodig bent en hoe vaak je wilt lessen.

Moet ik ook een theorie certificaat hebben om te kunnen beginnen met de rijlessen?

Nee, Je dient in het bezit te zijn van de theorie certificaat wanneer je praktijkrijexamen gereserveerd wordt. Het is wel handig om tijdens de rijlessen te starten met het leren voor het theorie-examen. Je kunt dan de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen.

kan ik ook al beginnen met lessen als ik 16 ben?

Ja. Je kunt beginnen met het volgens van rijlessen als je 16,5 jaar oud bent. je kunt je rij-examen doen vanaf je 17de verjaardag. je gaat als je deze hebt gehaald een jaar lang rijden met behulp van 2todrive. Je leest er hier meer over.

Word ik thuis opgehaald?

Ja, wij halen je thuis op. Als je buiten de regio woont, adviseren wij om vanaf een centraal punt te vertrekken en te eindigen. Hierdoor voorkom je dat je 25% van je rijlestijd onnodig verloren gaat. Dit bespaard je uiteindelijk weer geld uit.

Heb ik steeds dezelfde instructeur?

Ja, Als er een goede klik is tussen jou en de instructeur blijf je vanaf de 1ste tot de laatste les bij je dezelfde instructeur. Het is ook mogelijk om tijdens de rijopleiding van instructeur te veranderen als je daar behoefte aan hebt.

Les ik altijd dezelfde auto?

Ja. Je rijlessen zijn altijd in dezelfde auto. Hier leg je ook je praktijkexamen in af.