Wij krijgen regelmatig vragen over rijlessen, examens en onze rijschool. De meest gestelde vragen hebben wij hier verwerkt met de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag en antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe snel kan ik beginnen met rijlessen?

Er geen lange wachttijd bij Rijschool CorenRon. Na de proefles kun je meestal direct beginnen met je autorijlessen.

Kan ik ook autorijlessen in een automaat volgen?

Ja. Zeker kan dat. Wij geven ook automaat rijlessen. Je kunt er hier meer over lezen.

Kan ik in het weekend en ’s avonds lessen?

Ja. Wij beginnen ’s morgens om 8:00uur en werken tot ’s avonds. Indien je dat wenst geven wij ook rijles in het weekend op zaterdag.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik ook bij rijschool CorenRon terecht?

Ja, CorenRon biedt rijlessen voor alle niveau’s (beginners of gevorderden)  Door het nemen van een proefrijles weten we snel jouw niveau.

Kan ik in mijn eigen tempo lessen?

Ja, bij rijschool CorenRon bepaal jij het tempo en beslis jij hoe vaak je wilt lessen..

Hoe lang duurt een rijopleiding bij jullie?

Hoelang het duurt voor je examen kan doen is afhankelijk van het aantal rijlessen die je nodig bent en natuurlijk ook hoe vaak je wilt lessen.

Moet ik ook een theorie certificaat hebben om te kunnen beginnen met de rijlessen?

Nee, Je moet je theorie certificaat hebben gehaald als je praktijkrijexamen gereserveerd wordt. Het is wel aan te bevelen om tijdens de rijlessen wel vast te starten met het leren voor het theorie-examen. Dit is ook handig om deze kennis toe te passen tijdens de rijlessen.

kan ik ook al beginnen met lessen als ik 16 ben?

Ja. Je kunt beginnen met het volgens van rijlessen als je 16,5 jaar oud bent. je kunt je rij-examen doen vanaf je 17de verjaardag. je gaat als je deze hebt gehaald een jaar lang rijden met behulp van 2todrive. Je leest er hier meer over.

Word ik thuis opgehaald?

Ja, wij halen je thuis op. Als je buiten de stad Groningen woont, dan spreken we vanaf een centraal punt in de stad Groningen te vertrekken en hier zetten wij je dan ook weer af.

Heb ik steeds dezelfde instructeur?

Ja, Als het klikt tussen jou en Cor of Ron dan blijft hij ook je instructeur tijdens je hele lesperiode. Als je dat wenst kun je tijdens de opleiding voor kiezen om van instructeur te veranderen.

Les ik altijd dezelfde auto?

Ja. Je rijlessen zijn altijd in dezelfde auto. Hier leg je ook je praktijkexamen in af.