BNOR = Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid

Als je binnen vijf jaar vier keer gezakt bent voor het CBR rijexamen is je volgende examen een BNOR examen, ook wel bekend als het staatsexamen. Als je vijf keer bent gezakt dan is het BNOR examen verplicht. Je hebt hier geen keuze in.

 

Hoe gaat een BNOR examen in zijn werk?

Het BNOR rijexamen is niet gemakkelijker dan een gewoon CBR rijexamen. De eisen die het BNOR stelt aan je rijvaardigheid zijn hetzelfde als bij het CBR. Het verschil zit hem meer in de aanpak en opbouw van het examen.

 

Lengte van het BNOR rijexamen is 70 minuten

Vaak zijn BNOR kandidaten zenuwachtig voor een rijexamen. Waardoor ze door de stress fouten maken die ze normaal niet zouden maken. Daarom is er extra tijd beschikbaar. Een BNOR examen duurt in zijn geheel 70 minuten. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. Voor je aan het BNOR examen gaat beginnen zal de examinator een gesprek hebben met jou en eventueel jouw instructeur. Dit kan gaan over de eerdere examens die je hebt gehad. De ervaring leert dat dit rustgevend werkt.

 

Zenuwen beter onder controle

De routes zijn net zo als de routes die je rijdt bij een gewoon praktijkexamen. De examinator zal tijdens deze rit proberen om je op je gemak te stellen. Eventueel kan er tijdens het afnemen van het examen zelfs een korte stop gehouden worden gehouden om even weer tot rust te komen. De rijtijd van het praktijkgedeelte is niet langer dan bij het gewone CBR rijexamen. Na het rijden vindt er een gesprek plaats over de gereden route en maakt de examinator de uitslag van het staatsexamen.

 

Wat moet je meenemen op de dag van het BNOR rijexamen?

Voor het BNOR examen neem je een identiteitsbewijs mee. Ook neem je een ingevuld zelfreflectieformulier mee naar het BNOR examen. Dit formulier kun je van je instructeur krijgen. Het is bij het CBR bekend of jij je theorie hebt behaald. Je hoeft dit bewijs niet mee te nemen.

 

Wachttijden BNOR rijexamen

Het is onze ervaring dat de wachttijden voor een BNOR rijexamen bij het CBR iets langer zijn.

 

Faalangst rijexamen

het BNOR rijexamen is iets anders dan het Faalangst rijexamen. Meer weten over rijexamens in combinatie met faalangst, lees er hier meer over.